Naslovna Hronika Odloženo suđenje DF- ovcima zbog napada na poslanike DPS-a

Odloženo suđenje DF- ovcima zbog napada na poslanike DPS-a

0

Suđenje članovima DF-a Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić, Milanu Kneževiću i Branku Raduloviću zbog incidenta koji se 15. februara dogodio u holu Skupštine kada su optuženi da su fizički napali poslanike DPS-a odloženo je.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda odgodila je suđenje za 27. novembar jer se na današnjem pretresu nijesu pojavili oštećeni poslanici DPS-a koji su na zasijedanju Skupštine na Cetinju. Takođe, ni optuženi Branko Radulović i Marina Jočić se nijesu odazvali pozivu Suda.

Poslanici DF-a terete se da su u februaru fizički napali poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Luiđa Škrelju, Aleksandru Vuković i Miodraga Radunovića.

Jedan od optuženih, Milutin Đukanović kazao je novinarima ispred suda da za prekršaje odgovaraju krivično što, kako kaže i ne čudi jer su poslanici DF-a progonjeni.

“Bili ste svjedoci u prethodnom periodu da su ljudi bliski vlasti izazivali teške incidente i napadali fizicki poslanike DF-a a samo su odgovarali prekršajno. Ovdje se priča o nekoj organizovanoj grupi, planu da se nasrne na poslanike DPS-a što potpuno nije tačno. Radilo se o klasičnom verbalnom deliktu izazvanom s razlogom jer Skupština je tog dana prekršila Ustav i sve zakone”, kazao je on.

Nezakonito ukidanje imuniteta njihovim poslanicima, ističe Đukanović, izazvalo je zadovoljstvo u redovima DPS-a zbog čega su, kaže “reagovali kako su reagovali”.

“Skupština je nezakonito ukinula imunitete našim poslanicima, a poslanici DPS-a su se osjećali vrlo srećno i zadovoljno. To njihovo zadovoljstvo nismo mogli da posmatramo mirno- reagovali smo kako smo reagovali”, kazao je on.

CDM/Foto: Dnevne novine

Komentari

avatar