Naslovna Politika Vujanović zadovoljan razvojem Prijestonice

Vujanović zadovoljan razvojem Prijestonice

0

Prijestonica je za ovu deceniju postigla izvanredan uspjeh i njen razvoj veoma je vidljiv i vjerujem od svih poštovan, kazao je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitajući Dan Prijestonice.

“Prijestonica je prije svega dostupnija iz pravca Podgorice i sa primorja jednim vrlo kvalitetnim magistralnim pravcem koji je Prijestonicu učinio krajnje dostupnom i mogućnost uživanja u vrijednostima Prijestonice vrlo realnom. Sam pristup Prijestonici i sa bezbjednosnog smisla i kroz kvalitet saobraćajnice je mnogo bolji, a ukupna infrastruktura Prijestonice značajno podignuta i postala primjerom kvaliteta razvoja unutrašnje strukutre”, istakao je on.

Sve to, ocijenio je Vujanović, učinilo je kvalitet života tamošnjih građana neuporedivo boljim nego na početku ove dekade.

Takođe, dodao je on, Prijestonica je učinila sve da se njen istorijsko-kulturološki i prijestonički karakter maksimalno valorizuje.

“Svi smo ponosni na Cetinje kao vertikalu crnogorske istorije, a sve ono što su vrijednosti te vertikale u kulturološkom smislu dobila je mogućnost vrlo kvalitetne prezentacije. Ja se posebno radujem da se omogućio okvir za obezbjeđenje što više novih radnih mjesta. Kroz radna mjesta koja su se dobila i kvalitetnije plate i, naravno, kroz servis penzija i socijalnog davanja, kvalitetni servis te dvije vrste davanja”, istakao je predsjednik države.

Vujanović se takođe raduje što se za narednu godinu napravio veoma dobar odabir projekata čija je vrijednost u onome što će iz Budžeta ići preko šest miliona, a uz ostala davanja očigledno preko 10 miliona davanja za potrebe Prijestonice.

“Ja sam ubijeđen da je lokalna administracija Prijestonice radila jedan uspješan posao svih ovih godina. Radila za dobro svih građana Cetinja i za dobro građana Crne Gore. Moramo svi da budemo ponosni na ove uspjehe Prijestonice. Ja u tom smislu čestitam gradonačelniku i njegovoj administraciji, iskazujući visoko poštovanje za ono što su oni radili i uradili. Želim naravno da projekti koje je on predstavio danas sa pozicije gradonačelnika realizuje. Sada je dobio kroz mogućnost programa razvoja Prijestonice koji će finansirati Vlada jedno dodatno i vrlo kontrolisano davanje i zato sam ubijeđen da će tokom naredne godine svi građani Prijestonice svjedočiti nove velike uspjehe i vrijednosti razvoja ukupne Prijestonice, a siguran sam i stvaranje novih uslova za nova radna mjesta”, zaključio je Vujanović.

Komentari

avatar