Naslovna Ekonomija PortoNovi uspješno napreduje uz podršku Vlade

PortoNovi uspješno napreduje uz podršku Vlade

0

Premijer Duško Marković primio je predstavnike kompanije PortoNovi na čelu sa Ahmetom Erentokom, predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Investments koja je vlasnik rizorta, rekavši da je uvjek vjerovao u taj projekat koji smatra jednom od najvažnijih investicija u našoj zemlji.

Marković je upoznao gosta sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da naše aerodrome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore.

“Ahmet Erentok je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko prolaza Verige pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke Kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik”, saopšteno je iz Vlade.

Marković i predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa detaljno su razgovarali i o daljim planovima ove kompanije u Crnoj Gori, posebno u kontekstu vidno poboljšane investicione klime i rejtinga naše zemlje.

Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa informisao je Markovića o tome da radovi na projektu PortoNovi teku u skladu sa predviđenom dinamikom i dodao da će samo tokom 2018. godine biti investirano oko 290 miliona eura, što je približno dosadašnjem ulaganju tokom protekle četiri godine.

Marković je izrazio zadovoljstvo uspješnim razvojem projekta PortoNovi reakvši da je uvjek vjerovao u taj projekat koji smatra jednom od najvažnijih investicija u našoj zemlji.

Vlada Crne Gore, rekao je Prem

Komentari

avatar