Naslovna Društvo Smijenjen direktor Barske plovidbe!

Smijenjen direktor Barske plovidbe!

0

Odbor direktora Barske plovidbe na današnjoj sjednici razriješio je funkcije izvršnog direktora kompanije Mila Paunovića.

Do izbora novog Izvršnog direktora barske pomorske kompanije tu funkciju će u svojstvu vršioca dužnosti obavljati Tihomir Mirković, dosadašnji direktor Komercijalnog sektora Barske plovidbe, navodi se u saopštenju Odbora direktora kompanije.

Paunović je na funkciju izvršnog direktora Barske plovidbe bio imenovan 15. avgusta prošle godine odlukom odbora direktora u čijem su sastavu tada bili Vojo BojovićRadovan OrlandićSlobodan LekovićMiloš Raičević i Anđelko Lojpur.

Paunovića je na mjesto Izvšrnog direktor imenovan iako nije ispunjavao uslove definisane statutom  preduzeća (pet godina radnog iskustva u pomorskoj pivredi i poznavanje engleskog jezika), a na ovo radno mjesto primljen je bez ranije objavljenog konkursa uz ugovor koji je tadašnji odbor direktora ovjerio pečatom „poslovna tajna“!

Sa Paunovićem je ugovor potpisao tadašnji predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe Vojo Bojović, inače aktivni policajac, koji nije dobio pismenu saglasnost od ministra unutrašnjih poslova da može biti član borda direktora ove kompanije.

Prema tom ugovoru, koji je kasnije procurio u javnost, Paunović je dobio duplo veću platu od njegovih predhodnika na funkciji izvršenog direktora u Barskoj plovidbi. Istim je obzbijeđen da će u slučaju napuštanja firme prije isteka ugovora imati pravo na otpremninu u iznosu od 18 bruto zarada! U medijima se spekulisalo sa cifrom da je njegova neto plata iznosila 2,300 eura. Ukoliko je ovaj ugovor zakonski utemeljen, Barska plovidba će Paunoviću, nakon nepunu godinu i po radnog angažovanja, morati da isplati oko 70,000 eura!

Prema istom ugovoru, razriješeni Izvršni direktor barske pomorske kompanije dobio je i službeni automobil koji mu je bio 24 sata dnevno na raspolaganju u zemlji i instranstvu, kao i službeni stan na korišćenje…

Nepuna četiri mjeseca prije njegovog imenovanja na funkciju Izvršnog direktora Barske plovidbe, nakon 52 godine, ukinuta je jedina redovna pomorska linija Bar-Bari-Bar. Prije njegovog dolaska u kompaniju feribot Sveti Stefan II izgubio je klasu…

Komentari

avatar