Naslovna Politika Građani bi Đukanovića, pa Bečića za predsjednika Crne Gore

Građani bi Đukanovića, pa Bečića za predsjednika Crne Gore

0

Lidera DPS-a Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore podržava 39,7 odsto građana, a Demokrata Aleksu Bečića 30,1 odsto. To je pokazalo istraživanje CEDEM-a.

“Najveći broj građana ocenjuje da su Đukanović i Bećić najbolji kandidati na predsedničkim izborima”, kazala je Milena Bešić iz CEDEM-a.

Filip Vujanović i dalje je najbolje ocijenjeni političar po mišljenju građana. Iza njega odmah je njegov šef i partijski kolega Milo Đukanović, pa Aleksa Bečić.

Premijer Duško Marković nalazi se na četvrtom mjestu.

Interesatno je to da je poslanica SNP-a Snežana Jonica u prvih 10 najbolje ocijenjenih političara.

Najlošiju ocjenu imaju predsjednik Crnogorske Dragan Ivančević, predsjednica Pozitivne Azra Jasavić i lider Liberalne partije Andrija Popović.

View image on Twitter

Čak 62,2 odsto građana podržava članstvo Crne Gore u EU.

Glasači opozicije bi snažnom većinom podržali jednog zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima, a najveću podršku bojkotu parlamenta pružaju glasači Demos-a, DF-a i SNP-a.

Po pitanju bojkota parlamenta veći je broj građana Crne Gore koji smatraju da bojkot nije opravdan.

Demokrate i DF bilježe rast podrške u odnosu na jun 2017. godine.

Istraživanje pokazuje da veći broj građana smatra da Crna Gora ide pogrešnim putem i da 47 odsto građana nije zadovoljno radom Vlade Crne Gore.

Kada je u pitanju povjerenje u institucije, građani imaju najveće povjerenje u sistem obrazovanja, a najmanje u Crnogorsku pravoslavnu crkvu CPC.

CDM

Komentari

avatar