Naslovna Hronika Odbio Edijev zadatak da ubije Đukanovića

Odbio Edijev zadatak da ubije Đukanovića

0

Suđenje okrivljenima za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. nastavljeno je danas u Višem sudu.

10:18 Okrivljeni Bratislava Dikića tražio je pauzu zbog bolova, što je sud i odobrio. Suđenje se nastavlja u 11 sati.

Prethodno je odgovarajući na pitanja advokata svjedok saradnik kazao da je dobrodošao na sve tribine srpskih klubova i da bi mogao da okupi više stotina navijača kada bi to bilo potrebno.

Sinđelić je saopštio i da je posljednji put pričao sa Velimirovićem kada se on našao sa Dikićem.  “Nisam razgovarao sa Velimirovićem od preslušanog razgovora, da jesam, čitava javnost bi znala”, poručio je Sinđelić

10:00  Advokat Goran Petronijević pitao je svjedoka saradnika u kom svojstvu je došao u Crnu Goru.

”Bio sam tada okrivljeni i bio sam spreman da odležim u zatvoru kako bi ovi ljudi bili pušteni”, kazao je Sinđelić. On je naveo da je od Crne Gore tražio garanciju bezbjednosti i pravično suđenje. On je naveo i da je u Crnu Goru  došao avionom koji je manji od velikih putničkih aviona.

Naveo je da nije zagledao unutrašnjost aviona, ali da mu se čini da je bilo petnaestak sjedišta.

9:38 Sinđelić je kazao i da je odbio Edijev zadatak da ubije bivšeg premijera. „Istog trenutka kada me to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbjednosna situcaija bila loša, ne bavim se kriminalom“, kazao je Sinđelić.

On je kazao i da ga niko nije pripremao za saslušanje, kao i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora. Naveo je i da takvo pitanje smatra uvredljivim.

9:30 Sinđelić je ponovio da sve novčanice koje je dobo od Edija nijesu bile u apoenima od  500 eura. Navodi da je refundirao svoj novac 35 hiljada eura.

Svjedok saradnik je kazao da ga je Edi pitao više puta zašto sebi od novca koji mu je dao nije kupio neko bolje vozilo, jer to nije radio zbog novca.

9:20 Svjedok saradnik je kazao i da nije dodao da nije nikakav drugi čovjek ove organizacije. ”Ja sam samo radio što mi je rečeno koliko su meni moja znanja omogućavala” kazao je Sinđelić. Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su oni molili za pomoć, a onda ih “namjestili”.

9:13 Advokat odbrane pitao je svjedoka saradnika Sašu Sinđelića da li je i ranije bio organizator sličnih događaja, pominjući demonstracije 2015. godine.

”Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016”, kazao je Sinđelić.

Sinđelić je na dodatna pitanja odbrane naveo i da je Paju Velimiroviću naročito skretao pažnju da ne pominje oružje.

Tokom jučerašnjeg dana vještak za elektrokomunikacije Predrag Boljević kazao je da je očekivano da telefoni, koje su koristili svjedok saradnik i optuženi Bratislav Dikić, od aprila, kada ih je vratio sudu, imaju nivo punjenja koji je prikazan u sudnici.

RTCG

Komentari

avatar