Naslovna Ekonomija Za tri investicije u Boki 890 miliona

Za tri investicije u Boki 890 miliona

0

U izgradnju prioritetnih projekata u turizmu, Luštica Bay, Portonovi i Porto Montenegro, do sada je ukupno uloženo oko 890 miliona eura, pišu Vijesti.

Najviše novca do sada je uloženo u projekat Porto Montenegro, 479 miliona eura, na drugom mjestu je Portonovi sa 290 miliona, a zatim Luštica Bay sa 120 miliona eura.

Iz kompanije Oraskom, koja gradi u hercegnovskoj opštini projekat Luštica Bay, za „Vijesti“ su kazali da su do sada uložili više od 120 miliona eura, što je više od deset odsto ukupne vrijednosti projekta koji je procijenjen na 1,1 milijardu eura.

Oni su kazali da će polovinom godine biti otvorena marina sa 176 vezova, prva od dvije planirane u Luštica Bay.

“Zvanično će biti završeno i Marina naselje sa nekoliko stambenih zona sa stanovima, i zonama sa najluksuznijim objektima, kao i stambeno poslovnim objektima”, kazali su iz te kompanije i dodali da će do kraja ljeta biti otvoren i hotel Čedi Luštica Bay.

Ukupni finansijski efekti od realizacije projekta Porto Montenegro do sada iznose 479 miliona eura, što je više od ukupno planiranih 450 miliona.

Do sada je realizovano 308 miliona eura kapitalnoh investicija i 171 milion operativnih troškova.

Od ulaska na tržište 2012. godine do juna prošle godine, investicija Portonovi dostigla je 290 miliona eura, dok je planirano da se tokom ove godine uloži ista ta suma.

Ukupno projektovana investicija je 650 miliona eura.

“Ugovorna obaveza je da u prve četiri godine investiramo 52 miliona eura, odnosno 258 miliona za osam godina”, kazala je za Vijesti menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje Adrijana Husić.

Ona je podsjetila da je izgradnja Portonovi rizorta počela 2012. godine i dodala da su zadovoljni učinjenim do sada.

Komentari

avatar