Naslovna Fudbal Uprava Bajerna želi da zadrži Hajnkesa

Uprava Bajerna želi da zadrži Hajnkesa

0

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Jup Hajnkes ponovio je danas da neće produžiti ugovor, ali uprava kluba želi da ga ubijedi da i naredne sezone ostane na klupi petostrukog uzastopnog njemačkog šampiona.

Poslije prvog dijela sezone Bajern ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Šalke, ekipi dobro ide u Kupu Njemačke i Ligi šampiona, pa je uprava kluba zadovoljna.

Hajnkes se u septembru četvrti put vratio u Bajern, a u posljednjem mandatu 2013. godine predvodio je klub do “triple krune”, prvenstva, Kupa i Lige šampiona. On je prošlog septembra na klupi zamijenio otpuštenog Karla Anćelotija i od tada ima samo jedan poraz, od Borusije Menhengldbah u novembru (1:2), a u ostalih 15 utakmica Bajern je pobijedio.

Hajnkes se vratio iz penzije u septembru kada je rekao da u teškim trenucima čini uslugu klubu i da neće ostati po završetku sezone.

“Već sam sve rekao na tu temu. Ne želim da kažem ništa drugo”, rekao je 73-godišnji Hajnkes.

Predsjednik Bajerna Uli Henes rekao je da je povratak Hajnkesa na klupu “dobitak na lutriji uz džekpot” i da je kandidat za trenera i za narednu sezonu.

Direktor Karl Hajnc Rumenige pohvalio je Hajnkesovu radnu etiku, iskustvo, temperament, način kojim se ophodi prema igračima, kao i to što mnogo pažnje posvećuje detaljima.

Uprava želi da Hajnkes ostane, kao i igrači.

“Naravno da to možemo da zamislimo”, rekao je fudbaler Arjen Roben.

Bajern igra u petak uveče u Leverkuzenu protiv Bajera, koji nije izgubio ove sezone na domaćem terenu. Osim duže povredjenih Manuela Nojera i Tijaga Alkantare svi igrači Bajerna su spremni za utakmicu.

“Na dobrom smo putu”, rekao je novi igrač Bajerna Sandro Vagner, koji bi mogao da debituje u petak.

Komentari

avatar